Банановий лікер
Інгредієнти на 1 л лікеру:
1. спілі банани — 3 шт;
2. горілка (смачна) — 0,3 л;
3. свіже молоко — 150 мл;
4. згущене молоко — 1 банка;
5. яйця — 2 шт.
Рекомендую брати для лікеру тільки великі і стиглі банани, навіть через шкірку вони повинні видавати характерний запах,знаєте, смачний такий, пахне спілими плодами й літом. Нам не підходять переспілі м’які плоди з потемнілою м’якоттю, через такі банани у готовому напої може з’явитися неприємна гіркість.
Другий важливий момент — алкогольна основа. Це повинна бути хороша магазина горілка або розбавлений спирт. Не варто робити лікер з бананів на самогоні, аромат буде так собі, а смак взагалі важко передбачити, так як він залежить від якості та ступенів очищення самогону. (не робіть короче на самогоні і крапка)
Приготування бананового лікеру
1. Очистити банани від шкірки та нарізати їх маленькими шматочками.
2. Відділити яєчні білки від жовтків, нам потрібні тільки білки.
3. Додати в міксер (можна блендером, вжик, тільки не обляпайтесь) свіже та згущене молоко, білки яєць, кусочки банана. Збити до одержання однорідної маси.
4. Тоненькою цівкою вливаємо горілку, продовжуючи змішувати інгредієнти.
5. Для підсилення смаковий якостей, рекомендую поставити лікер з бананів в холодильник на 30-45 хвилин.
6. Відфільтрувати отриманий напій через марлю (або сито, залежить від того який у вас міксер), і розлити в пляшки.
Смачного!
Автор: Олександр Гуляєв
Leave a Comment