Зимова вишня
Мене кілька разів запитували — чи можна зробити наливку з покупної мороженої вишні?
Можна, можливо!
Спеціально для тих, хто ледарює влітку або живе в регіонах, де свіжа вишня малодоступна, викладаю апробований рецепт незвичайної наливки. Вся принадність цього рецепту в тому, що для приготування напою не потрібно мати своє присадибне господарство, всі інгредієнти цілий рік продаються в супермаркеті і аптеці.
Рецепт адаптований для максимально простого повторення в міських умовах. Всі розрахунки дані на трилітрову банку.
Рецепт:
Купуємо морожену вишню без кісточок. Нам буде потрібно приблизно 900-1000 гр. Без розморожування, засипаємо в трилітрову банку. Вона заповнить приблизно половину обсягу. Туди ж кладемо 10 цілих горішків мигдалю. Краще не обсмажених. Додаємо 4-5 столових ложок сушеної аптечної м’яти. Цедру апельсина — тонкий зріз, приблизно 10 на 1 см.
Три зернини кардамону (можна не класти, це на любителя). Всю цю суміш заливаємо до кришки 40 градусним спиртовим розчином. Тим, хто не має свого спирту, можна використовувати магазинну горілку.
У банку поміститься приблизно 2-2,3 літра. Банка з інгредієнтами настоюється приблизно 2 тижні. Потім злити настій, і ретельно профільтрувати. Приготувати сироп з 200 г цукру і 200 мл води. Залити сироп в відфільтрований настій. З такою кількістю цукру наливка вийде не дуже солодкою, але вже цілком питка. Якщо хочете зробити не наливку, а лікер — цукру можна додати в сироп вдвічі, і навіть втричі більше. Готова наливка нехай постоїть пару тижнів в склі. Зберігається отриманий напій не дуже добре, тому готувати краще в невеликих обсягах.
Якраз що б порадувати жінок на новий рік і інші ,,восьмі Марти’’(тут я ржу, тому що Марти вже нема).
Інгредієнти на 3 літри:
Вишня — 1 кг.
Мигдаль (горішки) — 10 шт.
М’ята сушена — 4-5 столових ложки.
Цедра апельсина — тонкий зріз розміром 10 на 1 см.
Кардамон — 3 зернятка. (не завжди потрібен, тому що це на любителя кардамону)
Сортування (горілка) — до верху банки (трохи більше двох літрів).
Цукор — 200 грам (можна більше)
Вода для сиропу — 200 мл.
Leave a Comment