Каразюм

Основа.
Жарим ізюм, поки він не розпочне карамелізуватись. Вистигає і в банку з дистилятом його! В моєму випадку це Дикий Сем, двійний, дробний перегон.
Далі до ізюму (темний, без кісточок) я добавив корицю (трубочку), гвоздику (цілу) і цукор.
Поставив це все діло настоюватись, близько 10 днів.
Після відфільтрував і, покуштувавши, був приємно вражений. Вийшло реально классно — міцність та жорсткісь аналогічні цілком пристойному коньяку. Смак самодостатній, описати його складно. Запаху я звичайно очікував більш цікавого, але й так приємно. Ну а колір взагалі поза конкуренцією.
Як визначити, що ізюм карамелізирувався?
Деякі з ізюминок надуваються.Колір стає золотисто коричневий.
Інгридієнти:
500мл — 40% сема (можна горілку магазинну)
изюм — 10гр
кориця — одна трубочка 1,5 гр
гвоздика — 6 шт
цукор — 15 гр
Каразюм робив: Олександр Гуляєв
Leave a Comment