Робимо кальвадос

кальв

Кальвадос (фр. Calvados) — яблуневий бренді, що за назвою походить від департаменту Кальвадос — місцевості в Нижній Нормандії у Франції. Кальвадосом може зватися тільки напій, що походить з одинадцяти чітко позначених місцевостей Нормандії.

Кальвадос виробляють шляхом перегонки яблучного сидру, з яблук спеціального сорту, багатих тимінами, які зберігають яблучний аромат. Вміст алкоголю 40-45% об’ємного спирту.
Це була інформація з вікі.

Отже сам рецепт цього чудового напою.

Яблука.
Яблука для кальвадосу підходять тільки зимових сортів, тому що в них є таніни які дають чудовий смак та цукор в кількості десь від 9 до 12 відсотків.
Яблука кількість: як можна більше, тому що нам потрібен сік, з якого ми зробимо вино, з якого потім виженем спирт для кальвадосу. Ще хочете це робити? Так? Погнали.
Яблука помити, і здушити на сік. Вижимки і сік все в кучу. Можна додати трішки води, але не відрами! Пару склянок!

Дріжджі.
На бочку 200 літрів 200 грам спиртових.

Цукор? Ні! Ні! І ще раз ні! З цукром то вже буде ерзац.
Так як вино з яблучного соку слабоалкогольне є дуже великий шанс все запороти. Так воно швидко прокисає.
До речі, вино з яблук ще називають сидром.

Для того щоб не прокисло,ставимо гідрозатвор, і ще ставимо на бродіння в холодному приміщенні, десь 14 градусів. О, це важко! Скисло? Вітаю у вас буде пару відер яблучного оцту. Ну опісля перегону того шмурдяка що ви наколотили. Не плачте, оцет річ потрібна.
Бродить норм? Чекайте! На сидр вино з яблук повинно бродити 4-5 місяців. Іноді бродить і 6.
О-о — кальвадос це вам не бурачанка якась.
Після того як вибродило, перегон, на звичайному аппараті. Як кажуть досуха. Другий перегон вже з відділенням голів, та хвостів.(для довідки: голови в самогоні, то те що ви кажете ПЕРВАК. Це пить ніззя! Там сивуха, або по науковому ізоамілові спирти. ОТРУЙНІ! Хвости, все що тече після 50% до 40% теж не п’ють, але можна додати в наступну партію, і буде більший вихід продукту)

Перегнали? В дубову діжку. І чекаємо…
Скільки? Два роки, молодий кальвадос. П’ять шість нормальний. Тому і коштує так…
Пи.Си. Просто залити яблука водярою, чи спиртом, то помиї.
Вже краще пити ту горілку та просто закусювати яблуком.
До речі можна назвати такий метод, супер швидкий кальвадос.
Всім смачного!

Кальвадос робив: Олександр Гуляєв

Written by Drinkerman