Самогон. Part 2

Бражка для самогону.
Ну а що ви думали, що самогон з молока роблять?
Ну взагалі можна й з нього. Ба, за поребриком хлопці пробували робити навіть з коровʼячого гною. Брр.
Казали що на смак як горілка з гівном. Брр.
Ми ж алкашня інтелігентна, ми гівном не доганяємось?
Хоча… Продегустувавши нашу українську горілку… Хто зна?
Отже.
Як каламутить брагу?
1. Вода. Вода має бути смачною. Хоч до Ісландії нам далеко (не тільки за мʼякістю алкогольних напоїв) ми все-ж спробуємо зварить нормальне (мовчу про супер бо дуже багато перемінних) бухлішко. Бутильована не підходить! Там можуть бути присутні антибіотики (не факт).
З калюжі теж!
Кран-кола (тобто вода з крану) чесно? Хз. Якість нашої кран-коли сумнівна а ми тут будемо варити амброзію, тобто напій богів.
Кринична. Тут варіантів два: жорстка й гірка, мʼяка і мильна. Скажемо так — на ваш смак.
Джерельна — те що лікар прописав. Де джерельну брати?
Шукайте і знайдете. Жека Деніелс пів Гамерики об’їхав доки знайшов саме те джерело. А то! Ви думали..плюшки тут.
Посуд.
Упаси боже вас замутить брагу в пластику! (див напис про гівно)
Коли це все забродить то почне розчиняти і ваш пластик. Не зразу, потихенько. Ну а потім потихенько перетече вас.
Краще вже їсти гарячий борщ з пластикової тарілки та спати з силіконовою (ви думали вона гумова?) жінкою.
Та ні пластик при бродінні мінус.
Молочний бідон. Мінус. Є чудова річ, солі металів називається. Отрута з них класнюча. Так навіть сіль золота вас дуже швидко прибʼє.
Ми ж варити будемо для себе? Якщо для тещі то не мучайтесь так з тим самогоном. Можна просто гепнуть лопатою перед завчасно викопаною ямою.
Що підійде: емальовані каструлі (але цілі без іржі), скло, ну і самий улюблений матеріал дубова када або нержавійка.
Оцинковку та латунь викиньте відразу з хати. Ромалам на метал ще можна здати.
Цукор.
Ну тут всім зрозуміло що цукор мусить бути солодким. Багато пхати в брагу теж ніззя. Буде повільно бродити. Найкраще що я пробував, це 7 кіл цукру на 30 літрів води.
Дріжджі. Отут велика засада. Спеціальні для самогону це рекламний хід. Хлібопекарські сухі 120 грамів на 7 кіл цукру та 30 л води. Мокрі тре в три рази більше. Так це дріжджовий пипець по запаху. Беріть сухі Львівські.
Не реклама.
Винні дріжджі самі кращі але для певної кислотності браги. Тобто для фруктово-ягідних браг. Для цукру сухих вистачить.
Йопт! Скіко букоф.
Каструльку на 10 л ставимо на плитку, насипаємо 7 кіл цукру та наливаємо 3 (три) літри води, коли закипить (так тре закипʼятити перемішуючи плавно) сиплемо 25 грамів лимонної кислоти. Всипали? Пʼять хвилин можна 15 кипить тихенько. За цей час цукор інвертується тобто переходить у більш поживну форму для дріжджів. Прикольно.
Вилили сиропчик в воду, так гарячим, в холодній воді дрожжам не комільфо а спеціально її гріти вам не прикольно.Вилили? Бігом розмішуйте!
Потім кинуть попередньо розбадяжені дріжджі.
Бадяжим так, висипати дріжджі в літрову банку можна в двухлітрову, насипали столову ложку цукру і залили водою 20-24 градуси. Дали постоять 15-20 хвилин вуаля готово.
Хай бродить. Щоб краще бродило тре в брагу кинути жменю якоїсь крупи чи просто висівок.
Можливо далі буде…
Автор: Олександр Гуляєв
Leave a Comment