Самогон. Part 3

мет

Дивлюсь зачепив деяких людей мій нарис про самогон..
Трохи перескочимо в часі на перед.
Доки наша бражка бродить, а бродити вона буде ..це залежить від багатьох факторів, повірте, навіть довевши все виробництво до потоку ви все-одно будете здивовані часом бродіння бражки. Вода та сама, цукор той самий, дріжджі та температура в приміщенні ті самі, а брага бродить від 5 діб до 3 тижнів. Ага! Буває. В середньому 14 діб. Орієнтуйтесь десь по такому часові.
Брага бродить, тре подумати про апарат. Ми ж інтелігенті і виховані тому брагу пити не будемо (її все ж таки тре буде скуштувати, але памʼятайте, скуштувати це столова ложка а не три літри) Так для самогону брагу треба як кажуть перегнати. По научному дистиляція. І апарат треба дистилятор. О замутив.
Про форму ми поговоримо пізніше. Зараз я напишу про матеріали які використовуються в апаратах для дистиляції.
Самий найкращий матеріал це мідь. Чому? Тому що мідь реагує з спиртовими парами і нейтралізує погані домішки якими є сірководень. Хіміки підтвердять що сірка + мідь+температура, буде мідний купорос, який випадає осадом на стінках апарату. Так після кожного перегону апарат потрібно мити. Чим? Кислотою. Хтось миє туалетним утьонком а потім добре промиває водою. Я мию гарячим розчином лимонної кислоти, але промивати водою теж необхідно.
Мінуси: Якщо апарат не мити то мідний купорос в кінці-кінців попаде в самогон. Солодкий присмак самогону, особливо коли випив а потім закурив. Нирки в аху.. Але не довго. Потім вони відказують. Блакитний колір це теж купорос.
Ціна.
Мідь має бути харчовою. Знайти важко бо торгаші пхають китайську технічну за харчову. Ціна європейської та ну нах.
Ще один мінус міді, (повірте з цим стикаються всі виробники хто працює з міддю навіть у Джек Деніелс це знають) при кожному перегоні стінки апарату стають тонші на 0.002. Можете самі вирахувати на скільки вам вистачить 1 мм. Ага.
Рахуйте самі.
Нержавіюча сталь в самогонних апаратах.
Можливо вона навіть краща за мідь. Ні домішок ні реакцій з паром та кислотами. Легко миється, легкий догляд.
Але..але не прибирає сірку з напою. Ось і весь недолік.
Ой ні! Є ще один.
Якщо вам буде робити цей ваш апарат криворукий зварювальник (буває) і навіть на гарних фірмах, то по швам апарат почне іржавіти, є такий недолік в нержавіючій сталі.
Перегріті шви які були без газового захисту іржавіють, навіть якщо ви купили гарний і блискучий апарат. Все ще попереду..
Як позбутися сірки в апараті з нержавіючої сталі?
В місце де проходять спиртові пари(сухопарник чи в трубу)
тре поставити мідну сітку. Так це вихід, але сітку мити після кожного перегону. Ще вихід це холодильник з міді але знову ресурс та якість міді..

Матеріал який в жодному разі не можна використовувати з алкоголем.
Це латунь.
Вона реагує з кислотами які в малих дозах є в алкоголі.Там в сплаві є цинк. Цинк це смерть.
Вихід залудити оловом всі частини що контактують з алкоголем.
Нагадувати що припой повинен бути для робіт повʼязаних з харчовою промисловістю.
Сказати що він харчовий, так деякі ще наїдяться…
Капець..

Скло.
Чисто лабораторна річ яка потребує певного досвіду.
Крихке і легко бʼється.
А ще робить порізи які довго заживають.
Не треба його використовувати в самогоноварінні.
Хіба, якщо ви лаборант то можна.
Фахівцям можна все. Навіть дивитись на кульковий холодильник Алліна.

Автор: Олександр Гуляєв

Written by Drinkerman